Napozás mesterfokon

Némasági fogadalmam ismét megtörni látszik, szóval gondoltam élesszük egy kicsit újra ezt a felületet is ha benne vagytok. Nyár elején kaptam egy nagyon ígéretes csomagot a biobazatól, azóta próbálgatom, tesztelgetem őket így július közepét írva nem is lehetne aktuálisabb a téma. Róluk nemsokára bővebben is olvashattok, viszont mivel ezek a termékek az ajakbalzsamon kívül nem tartalmaznak SPF-et ezért mindenképpen szerettem volna ezt a bejegyzést kiegészíteni, néhány számomra nagyon bevált termékkel, szóval lássuk is.

Barnulás mesterfokon- BIOBAZA napozódzsem, napozóolaj
Szerencsésnek mondhatom magamat abból a szempontból, hogy elég csak kimennem megmutatni magamat a napnak és egy óra múlva olyan színnel jövök be mint más egy egyhetes nyaralásról. Viszont mivel nem igazán szívem csücske ez a tevékenység, sem a meleget nem szeretem ezért igyekszem minimál időre korlátozni a kint töltött időt. Itt jött a képbe a biobaza napozást segítő, szuperbarnító dzsemje ami 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Lilarépával segít előkészíteni a bőrt a napozásra, az olíva hidratál, a kakaópor pedig valami eszméletlen illatot kölcsönöz és kedvem lenne már-már megenni az egészet. Fényvédő faktort egyik sem tartalmaz így megfelelő fényvédelemre figyeljetek a termékek használata előtt (alatt, után). Nekem bőven elég volt napozás előtt felvinni őket és kb. 2 csobbanás után ismételni a használatát. Hatalmas plusz pont, hogy mindegyik terméknél figyeltek a hidratálásra is, hiszen tudjuk, a napozás nem a bőrünk legjobb barátja, szárítja és megviseli azt szóval mindenképp érdemes ezek mellé is valamilyen napozás utáni testápolót/krémet is használni. Az ajakbalzsam méhviasszal hidratál, még az én több négyzetméternyi cserepes számat is képes volt néhány használat után helyretenni. Az SPF 15 pedig nagyon fontos, tudtátok, hogy az ajakrák és a szájüregi rákok benne vannak a top 10-ben Magyarországon?

 

Fényvédelem, fényvédelem! 
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni mennyire fontos és ezt most a saját bőrömön (szó szerint) is megtapasztaltam. Emlékszem a kiskori nyaralásokra amikor már-már turisztikai látványosságnak számítottam a kreol soha le nem égő bőrömmel anyukám próbált rám valamennyi fényvédőt kenni persze, ami egészen a következő zuhanyzóig védett is, ott viszont mindet lemostam magamról. Tinédzser korom végétől, nem tudom, hogy az ózonpajzs vagy a bőröm változása miatt elhagytam ezt a jó tulajdonságomat és bizony rákvörösre tudok “barnulni” én is. Azóta tudatosabban figyelek én is a fényvédelemre, az arcomon kb. 3 éve használom az IMAGE prevention krémjét télen nyáron, ami egész jól kordában tudja tartani a pigment foltjaimat is.

Ti próbáltátok már a BIOBAZA termékeket?
Ha nem akkor mit használtok?

Vanda

Follow:
Vanda