Summer Glow

Summer Glow

 Ha követtek Instagramon már olvashattátok, hogy nagyon nehezen született meg ez a bejegyzés.  Vagy én vagyok ügyetlen, vagy a felület szőtt valami összeesküvés elméletet ellenem, végül harmadjára is nekiláttam mert úgy gondolom igenis kiérdemelték ezek a termékek, hogy ez a bejegyzés most róluk szóljon.

Alapjáraton is elég kényes vagyok a smink témában és ez a nyári melegben hatványozottan visszaköszön. Próbálok ügyelni arra, hogy ne terheljem meg a bőröm még egy felesleges réteggel ha nem muszáj, és igyekszem olyan alapot biztosítani a sminkemnek aminek a hatására a nagy melegben is viszonylag kis korrekciókkal a helyén marad. Lassan sikerült kitapasztalnom, hogy melyek azok a termékek amik ilyenkor is jó barátságban vannak a bőrömmel és szép természetes hatást keltenek neki. Szóval lássuk is.

Magamon azt tapasztaltam, hogy a jól előkészített bőr csodákat tesz a nap hátralévő részében. Ezért használok minden alkalommal bőrradírt és legalább kétnaponta igyekszem hámlasztót is, ami a primereket illeti még nem találtam meg az igazit, így azt egy 50+ faktoros fényvédővel helyettesítem. Sajnos azok közé tartozom, aki ebben a hőségben nem igazán szereti magát nap, mint nap kenegetni zsírosabbnál olajosabb krémekkel és ez az arcomra többszörösen igaz. Persze azért a smink más tészta és így nyáron sem nagyon tudok elvonatkoztatni tőle.

Ha viszont mégis alapozásra kerül a sor legtöbbször a Chanel Vitalumiere csodaszerét használom, ami alapjáraton egy kicsit sötétebb a kelleténél de egy minimális szín összeszedésével már stimmel. Az újammal szoktam felvinni pár pöttyöt belőle majd egy beauty blenderrel szépen eldolgozom. Nekem a fedése tökéletes inkább közepesnek mondanám viszont kitűnően végzi a munkáját és takarja az apróbb bőrhibákat, pigmentációimat. Könnyú a textúrája és nagyon természetes finishe van egy kicsit csillogó hatással amit külön imádok benne ilyenkor. Elvégre minek mattítsunk ha pár óra múlva ebben az időben úgyis minden csillogni fog? Korrektorból már jó ideje egy Maybelline márkát használok és csodával határos módon még nekem is hatásos, szóval le a kalappal előtte.

Nem rajongok a csillogó termékekért de ebben az évszakban kivételt teszek. Jöhet minden ami fénylik illetve egy kis természetes ragyogást kölcsönöz a bőrömnek. A pirosítóm halványabb árnyalatra cserélem a matt bronzeremet pedig általában elhagyom a mindennapi sminkemhez. Ha létezik szerelem első látásra, akkor ez a Bobbi Brown Shimmer Brick mindent visz (nálam legalábbis). Ha régebb óta követitek a blogot biztosan tudjátok már, hogy általában ehhez a márkához nyúlok ha sminkről van szó. Évek óta használok tőlük termékeket de még soha nem csalódtam bennük mindenfajta elfogultság ellenében mondhatom ezt. Én most vettem meg a második színt belőle pirosító gyanánt ami a Rose fantázianevet viseli és nagy reményeket fűzök hozzá ezután a bézs után. Papírforma szerint talán highlighternek mondanám de egy kicsit durvább a szemcsézettsége, textúrája keményebb így nem a szokásos erős fényt hanem egy kicsit csillámosabb hatást kapunk vissza. De hátránya talán előnye, éppen ezért szerintem nehezebb vele túlzásba esni. Nyárra a leheletnyi bronzosításhoz én kizárólag ezt használom szerintem nagyon szépen mutat, kiemeli a napbarnított bőrt és máris a sokak által áhított Summer Glow hatást adja.

Mivel menthetetlenül rúzsmániás vagyok ez a szenvedélyem ebben az évszakban sem lankad különösebben. Ilyenkor inkább a visszafogottabb nude vagy hússzínű rúzsokat preferálom. A kedvencem ez a szintén Bobbi Brown már évek óta hű társam és egyáltalán nem olyan erős a színe, mint ahogy először látszik ha görgettek egy kicsit Ti is láthatjátok.

Ti milyen termékeket használtok így a nyáron?

Processed with VSCO with a5 preset

Follow:
Vanda